Rättsskyddsförsäkring företag

Privatpersoner har ofta rättsskydd genom sin hemförsäkring. Rättsskyddet innebär att försäkringsbolaget betalar stora delar av juridiska omkostnaderna man får betala om man hamnar i en tvist. Många gånger kan rättsskyddet vara avgörande för den ekonomiska möjligheten att kunna driva en tvist. Men hur ska företag kunna få rättsskydd så de också kan säkerställa att kunna göra gällande sina rättigheter? Svaret på den frågan är rättsskyddsförsäkring och mycket mer redogörs för i den här artikeln.

Rättsskyddsförsäkring företag

Vad ditt bolag kan få ersatt genom rättsskyddsförsäkring företag

Bolagets försäkringsbolag betalar ut olika stor procent av hela beloppet och betalar även upp till olika höga summor. Rättegångskostnader är en av de omkostnader som rättsförsäkringen täcker. Inbakat i rättegångskostnaden är kostnad för tjänsten av ert bolags juridiska ombud, kostnad för sakkunniga som kan hjälpa er att övertyga domstolen om er sak och även kostnad för vittnen täcks av försäkringen. Ditt företag behöver varken vinna i domstol eller gå till domstol för att ersättning kan betalas ut från försäkringen. Även vid förlust och vid förlikning kan ditt bolag i regel få ut ersättning för såväl dina rättegångskostnader som din motparts rättegångskostnader. Viktigt att komma ihåg är att det är kostnader för tvisten som bolaget kan få ut ersättning för, men försäkringen täcker inte egna ekonomiska förluster i form av exempelvis inkomstbortfall.

Försäkringsbolagets tak för hur stor omkostnad som täcks av rättsskyddsförsäkringen för företag

Huvudregeln när det kommer till försäkringsbolag är att om ditt bolags kostnader i en tvist skenar iväg kommer försäkringsbolaget inte betala procent på hela slutsumman. För att försäkringsbolaget inte ska riskera att göra det brukar det sätta upp ett tak för hur hög kostnad som försäkringen täcker. Säg att försäkringsbolaget har ett tak på 250 000 kr och försäkringsbolaget betalar 70% av ditt bolags omkostnader för tvisten. Sen uppgår den samlade kostnaden för tvisten till 300 000 kr. Då kommer försäkringsbolaget bara betala 70% av 250 000 kr som blir 175 000 kr. Det innebär då alltså att ditt bolag själv får stå för först självrisken om 30% av 250 000 kr som blir 75 000 kr, och sedan ska ditt bolag betala för summan som går utöver försäkringsbolagets tak som blir 100 000. Bolaget får alltså själv stå för 175 000 kr men får också betalt genom rättsskyddsförsäkringen för 175 000 kronor. Skulle samlade omkostnaderna understiga försäkringsbolagets tak på 250 000 kronor behöver ditt bolag bara stå för självrisken om 30% av den samlade summan.

Ditt bolags anlitade juridiska ombud

Ombudet som ditt bolag anlitar för att hjälpa till att driva uppkommen tvist och omkostnaderna för denne täcks bara om ombudet arbetar på en advokatbyrå, då bara de ombuden är godkända för att man ska få ersättning genom rättsskyddsförsäkringen. Det behöver alltså inte vara advokaten på den byrån som är bolagets ombud, utan det räcker att vara biträdande jurist så länge ombudet är det på en advokatbyrå. När ombudet väl är anlitat är det denne som sköter alla kontakter med försäkringsbolaget, så det slipper ditt bolag själv att göra.

Att tänka på

Om ditt bolag har en rättsskyddsförsäkring och det uppkommit en tvist är det klokt att använda sig av försäkringen och anlita ett ombud. Har du ett bolag men inte skaffat en rättsskyddsförsäkring rekommenderar vi att du skaffar det till bolaget ifall du skulle komma i en framtida tvist. Vasa Advokatbyrå har länge hjälpt klienter att driva tvister. Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt bolags tvist.

Anlita oss för:

Allmän rådgivning

* Se till att ditt bolag har en rättegångsförsäkring.

* Innan anskaffande av försäkring så kolla vad de olika försäkringsbolagen har för försäkringsvillkor för att få största möjliga skydd.

Tvistelösning

* Få en bedömning utifrån lag och gällande rättsläge.

* Maximera bolagets chans att vinna framgång med uppkommen tvist.

* Undvik att själv försöka driva tvisten utan juridiskt ombud.

Kontakta oss för ett gratis inledande telefonsamtal eller boka ett möte med någon av våra erfarna jurister.

Författad av: Alexander Isehag

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om rättsskyddsförsäkring företag

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

  1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
  2. Vi lyssnar på dig
  3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
  4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
  5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.