En advokatbyrå i Stockholm, Göteborg, Malmö

I Sverige finns lagen och den skall man följa. Lagen är till för att hjälpa och skydda människor, idéer och företag, men för att verkligen kunna dra nytta av lagen fullt ut är det viktigt att du förstår den. Att läsa på om alla våra lagar är jobbigt, svårt och det är inte många människor som har tid med att göra det. Det finns dock vissa människor som redan är insatta i lagen och hur den fungerar. Dessa människor jobbar som juristerna på advokatbyråer och vi på Vasa Advokatbyrå jobbar i Stockholm, Göteborg och Malmö, med att hjälpa människor vinna sina rättsfall. Behöver du juridisk hjälp är det därför du skall vända dig till oss. Låt oss nu gå igenom lite av de olika sakerna som advokatbyråer kan göra för dig.

Advokatbyrå Stockholm – fördelar

  • Listan över varför du skulle vilja anlita en advokatbyrå kan göras lång. Den största anledningen är utan tvekan att du har någon som är utbildad inom området på din sida. Om det är ett större bolag som du behöver hjälp mot kommer du vilja ha någon som kan föra din talan på ett korrekt sätt. Vi på Vasa Advokatbyrå har flera skickliga advokater och jurister och hjälper dig gärna.
  • Nästa sak som en advokatbyrå ger dig är erfarenhet. Även om du själv lär dig en del av en viss lag kommer du ha information. Problemet är bara det att du inte har någon erfarenhet, du har inte tidigare fall att luta dig mot. Det har en advokatbyrå, vi har hjälpt många andra människor och företag med liknande saker som du nu råkar ut för. Vi vet vad som gäller och kan med hjälp av denna erfarenhet ge dig ännu bättre hjälp.
  • Den tredje och sista saken som en advokatbyrå erbjuder dig är säkerhet. Vi är säkra på vår sak och framförallt, vi kan argumentera. Detta är något som vi tränat på i flera år och gör oss till experter. Det hjälper inte att veta att du har rätt, du måste också kunna övertyga domaren om det. Du verkar också mycket mer seriös om du har anlitat en bra advokatbyrå. I många fall är en advokatbyrå helt enkelt precis vad du behöver för att vinna.

Skadestånd

Om du nyligen har lidit skada av någon anledning kan du mycket väl ha rätt till skadestånd. Problemet är bara det att den som kanske kan vara skyldig dig skadestånd inte kommer vara villig att betala den, du kommer därför behöva bevisa att du har lagen på din sida. Enda sättet att göra detta på är att först förstå lagen. Detta är vad advokatbyrån kan hjälpa dig med. Vi är experter på vad som ska göras, vi vet hur vi ska få ut så högt skadestånd som möjligt, för att ta ett exempel av många.

Dessutom vet vi på Vasa Advokatbyrå Stockholm hur det går till när man går till domstol i ett fall. Om din motpart är ovillig att betala kan du därför dra det hela till domstol och på så sätt få ut pengarna som motparten är skyldig dig. Men tro inte att bara du som vill ha skadestånd kan anlita en advokatbyrå. Självklart kan även du som vill undvika att betala skadeståndet anlita en advokatbyrå Stockholm för att få hjälp att försvara dig. Anlitar din motpart en advokatbyrå blir du nästan tvungen att göra samma sak, såvida du inte själv är utbildad advokat.

Sedan spelar det ingen riktig roll om du kan lagen eller inte. Nästan alla företag har egna policys och liknande avtalstexter gällande skadestånd. Även om du kan lagen kan det då vara en bra idé att anlita en advokatbyrå som enkelt kan kolla igenom företagets policys för att hjälpa dig. Om till exempel ditt barn har skadat sig i ett lekland är chansen stor att du inte får skadestånd. Detta eftersom företaget som driver det hela säger att all lek sker på egen risk, för att ge ett enkelt exempel. Saker som dessa kan vara svåra att upptäcka för gemene man men advokaterna på Vasa Advokatbyrå är experter.

Entreprenadjuridik

Om du vill jobba med entreprenad kan det vara bra att själv lära dig en del om entreprenadjuridik. Det finns flera olika kurser som du kan gå. Du kan dock inte specialiserade dig inom allt och ibland kan du behöva en advokatbyrå.

Vasa Advokatbyrå kan då hjälpa dig med sådant som du själv inte är särskilt insatt i eller helt enkelt inte har tid med. En advokatbyrå kan också spara dig stora summor pengar inom entreprenadområdet eftersom projekten ofta är rätt kostsamma. Du vill inte råka få betala allt själv om det går att undvika. En advokatbyrå kan hjälpa dig att undvika just detta. Känner du dig osäker är det därför en väldigt bra idé att anlita en advokatbyrå.

Om du funderar på att starta en entreprenadfirma kan det faktiskt vara bra att ha en advokatbyrå som du alltid vänder dig till. På så sätt slipper du lära dig mängder med juridik och firman blir insatt i just ditt företag så att vi kan hjälpa dig på bästa möjliga sätt. En annan fördel med detta är att advokatbyrån kan hålla dig uppdaterad ifall det skulle komma nya lagar och regler som du behöver känna till. Du kan därmed vara helt säker på att du inte kommer att missa något viktigt.

Det sista vi kommer nämna om just entreprenadjuridik handlar om dig som anlitat ett företag för att genomföra en entreprenad. Ni kan också ha användning av en advokatbyrå om ni till exempel anser att kontraktet inte har fullföljts ordentligt. Att själva kräva att den som utfört entreprenaden ska fixa sånt kan vara svårt, att ha en advokatbyrå på er sida som kan lagen kommer att göra det hela enklare. Om entreprenadfirman har en egen advokatbyrå kan ni nästan bli tvungna att göra det för att kunna möta deras krav vid en eventuellt tvist.

Tvister

Tvister är ganska vanliga, det är något som de flesta av oss hamnar i för eller senare. Det stora problemet med tvister är att ingen tvist är den andra lik. Bara för att du kan lagarna för en viss tvist kommer det kanske inte hjälpa dig inför nästa. Därför är det en bra idé att anlita en advokatbyrå som är experter på just det som din tvist rör. Detta kommer att ge dig mycket bättre chanser för att vinna tvisten.

En advokatbyrå är för det mesta specialiserad inom ett särskilt område. Du bör därför välja en byrå som är extra duktiga på det som din tvist handlar om. En duktig advokat kan också ge dig mängder med råd även om du kanske vill lösa det själv. Dessa råd kan till exempel hjälpa dig att bestämma om du ska dra det till domstol eller inte. En advokat kan berätta för dig hur goda chanser du har att vinna och vad konsekvenserna skulle kunna bli om du förlorar. Om du sedan drar det hela till domstolen vill du ha en advokat på din sida som vet hur det går till i domstolen och som kan hjälpa dig. Oavsett hur mycket du än kan om lagen hjälper det dig inte i en domstol. Där behöver du erfarenhet vilket är något vi på Vasa Advokatbyrå har.

En av dem vanligaste tvisterna som du kan få hjälp med är en tvist med din hyresvärd eller hyresrättsförening. En advokatbyrå kan ge dig mycket tips och råd om hur du ska agera och om det hela går vidare till domstol kan vi på Vasa Advokatbyrå hjälpa dig att vinna. Var bara försiktigt med ditt agerande, dålig grannsämja är inget trevligt.

En annan vanlig tvist som vi kommer att nämna är när du hamnar i en tvist med ett större bolag. Dessa tvister är oftast svåra att lösa då dessa bolag har väldigt mycket regler, kontrakt och avtal för att skydda sig själva. Enda sättet att egentligen vinna är att hitta ett kryphål vilket vi på Vasa Advokatbyrå är duktiga på. Att bara kunna lagen räcker då inte, du måste också ha mycket erfarenhet för att veta vad du ska leta och efter och hur du ska hitta det.

Fastighetsrätt

Det finns väldigt mycket lagar och regler som rör fastighetsrätter som det kan vara väldigt svårt att hålla reda på allt. Det är därför bra att anlita en advokatbyrå som oss, om du behöver hjälp med fastigheter. Det är nästan omöjligt att lära sig allt utan att ha läst på inom ämnet, vilket vi på Vasa Advokatbyrå har gjort. vi på Vasa Advokatbyrå är specialister inom fastighetsrätt och har därför väldigt mycket kunskap. Varför då inte använda sig av denna kunskap för att lösa juridiska problem med fastigheter? Pengarna som en bra advokat kan hjälpa dig att spara är väldigt mycket jämför med kostnaden advokaten vill ha i ersättning. Det kommer helt enkelt att löna sig i längden.

En stor anledning till att anlita en advokatbyrå är om du hyr ut en bostad. Då kan det vara viktigt att veta vad som gäller och vi på Vasa Advokatbyrå kan också hjälpa dig att ta fram ett kontrakt för att allt ska vara juridiskt korrekt. Självklar kan du försöka lära dig allt själv men det är mycket enklare att bara ta kontakt med en advokatbyrå. Har du flera bostäder du vill hyra ut är det en mycket bra idé att ha en fast kontakt med en advokatbyrå som kan hjälpa dig så fort det uppstår ett problem.

Tänk också på att om du ska sälja en bostad, kanske ditt hus kan det vara bra att först kolla lite med en advokatbyrå Stockholm för att se vad som gäller. Mäklaren brukar vara bra på att ge ut information men ibland lämpar sig helt enkelt en advokat bäst. Uppstår det en tvist mellan dig och köparen är det också väldigt bra att ha en advokatbyrå på din sida som förstår sig på lagen ordentligt. Dessutom kan advokaten hjälpa dig att inte göra några misstag som din motpart sedan kan utnyttja till sin fördel.

Advokatbyråer sammanfattning

Allt det som vi hittills har nämnt är anledningar till varför du skulle vilja anlita en advokatbyrå Stockholm. Trots detta väljer många att försöka lösa sina juridiska problem själva då de tror att det blir billigare. Kortsiktigt så blir det billigare men inte om du förlorar. Att vinna en tvist istället för att förlora kan spara dig stora summor pengar. Det är vad som gör en advokatbyrå värt utgiften. Du tjänar på att anlita oss i det långa loppet. Därför är det en bra idé att anlita en advokatbyrå och egentligen behöver du inte se det som en utgift. Se oss istället som en investering.

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om en advokatbyrå i stockholm, göteborg, malmö

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

  1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
  2. Vi lyssnar på dig
  3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
  4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
  5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.