Avtalsrätt för bostadsrättsförening – gruppavtal

För er som har en bostadsrättsförening kan det ibland vara aktuellt att ingå diverse avtal. I den här artikeln kommer vi gå igenom något som kallas för gruppavtal som kan vara ett fördelaktigt avtal för er bostadsrättsförening att ingå.

Avtalsrätt för bostadsrättsförening – gruppavtal

Gruppavtal bredband

Om er förening vill erbjuda samtliga medlemmar i er förening exempelvis bredband kan ni teckna något som kallas före gruppavtal, även kallat kollektivt avtal. Det brukar gå till så att er förening bestämmer er för det paketet hos bredbandsleverantören som ni önskar erbjuda era medlemmar. Fördelen med att föreningen ingår ett gruppavtal, till skillnad från att medlemmarna enskilt ingår bredandsavtal, är att priset kan bli billigare. Sedan är alla medlemma olika och några kanske tycker att paketet er förening väljer inte är tillräckligt. Det brukar inte vara något problem, då medlemmarna ofta har möjlighet att betala ett tillägg för ökat utbud. Er förening behöver i regel inte bry er om den saken, för normalt sätt blir det bredbandsleverantören som fakturerar medlemmarna för utökade utbudet.

Beslut om gruppavtal

När ni ska ta beslut om att ingå ett gruppavtal, bör ni fatta det beslutet på föreningsstämman. Anledningen till det är för att alla medlemmar berörs av att ni ingår ett gruppavtal. Om medlemmarna ska få förhöjd månadsavgift eller om ni vill göra en ökning av avgiften, är lite upp till er.

Att tänka på:

Om ni går i tankarna att ingå ett gruppavtal eller att ni har hamnat i en tvist med leverantören om avtal, alternativt att någon medlem har klagat på avtalet, kan det vara en bra idé att kontakta en jurist. Vasa Advokatbyrå AB har under många år företrätt bostadsrättsföreningar i avtalsrättsliga tvister. Tveka inte att kontakta oss för juridisk assistans.

Läsvärt

Bostadsrättsföreningar luras till dåliga avtal (aftonbladet.se)

Microsoft Word – Anonymiserad T 3044-19 Dom (domstol.se)

Bostadsförening – skillnaden från en bostadsrättsförening – Advokatbyrå (vasaadvokat.se)

Fem sätt för en bostadsrättsförening att förbättra sin ekonomi – Advokatbyrå (vasaadvokat.se)

Nyheter i lagen om ekonomiska föreningar – Advokatbyrå (vasaadvokat.se)

Författad av: Alexander Isehag

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om avtalsrätt för bostadsrättsförening – gruppavtal

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

  1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
  2. Vi lyssnar på dig
  3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
  4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
  5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.