För er som har en bostadsrättsförening kan det ibland vara aktuellt att ingå diverse avtal. I den här artikeln kommer vi gå igenom något som kallas för gruppavtal som kan vara ett fördelaktigt avtal för er bostadsrättsförening att ingå.

Avtalsrätt för bostadsrättsförening – gruppavtal

Gruppavtal bredband

Om er förening vill erbjuda samtliga medlemmar i er förening exempelvis bredband kan ni teckna något som kallas före gruppavtal, även kallat kollektivt avtal. Det brukar gå till så att er förening bestämmer er för det paketet hos bredbandsleverantören som ni önskar erbjuda era medlemmar. Fördelen med att föreningen ingår ett gruppavtal, till skillnad från att medlemmarna enskilt ingår bredandsavtal, är att priset kan bli billigare. Sedan är alla medlemma olika och några kanske tycker att paketet er förening väljer inte är tillräckligt. Det brukar inte vara något problem, då medlemmarna ofta har möjlighet att betala ett tillägg för ökat utbud. Er förening behöver i regel inte bry er om den saken, för normalt sätt blir det bredbandsleverantören som fakturerar medlemmarna för utökade utbudet.

4 anledningar till att välja Vasa Advokatbyrå

Vi prioriterar dig som har problem och löser din tvist. Företag och privatpersoner är lika varmt välkomna till oss. Vasa Advokatbyrå startades 2002 av advokat Per-Ulrik Andersson och på firman finns ett flertal duktiga jurister. Tillsammans med oss blir du starkare!

  • Självklart kostar inte det inledande samtalet, vi är intresserade av att lyssna på dig
  • Vi är specialister på många områden, bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
  • Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
  • Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och ärlighet i ditt ärende

För att vi skall kunna åta oss ett uppdrag måste ärendet uppgå till minst ett halvt basbelopp eller mer. Om ärendet gäller mindre summor kan vi således inte hjälpa dig.

Beslut om gruppavtal

När ni ska ta beslut om att ingå ett gruppavtal, bör ni fatta det beslutet på föreningsstämman. Anledningen till det är för att alla medlemmar berörs av att ni ingår ett gruppavtal. Om medlemmarna ska få förhöjd månadsavgift eller om ni vill göra en ökning av avgiften, är lite upp till er.

Att tänka på:

Om ni går i tankarna att ingå ett gruppavtal eller att ni har hamnat i en tvist med leverantören om avtal, alternativt att någon medlem har klagat på avtalet, kan det vara en bra idé att kontakta en jurist. Vasa Advokatbyrå AB har under många år företrätt bostadsrättsföreningar i avtalsrättsliga tvister. Tveka inte att kontakta oss för juridisk assistans.

Läsvärt

Bostadsrättsföreningar luras till dåliga avtal (aftonbladet.se)

Microsoft Word – Anonymiserad T 3044-19 Dom (domstol.se)

Bostadsförening – skillnaden från en bostadsrättsförening – Advokatbyrå (vasaadvokat.se)

Fem sätt för en bostadsrättsförening att förbättra sin ekonomi – Advokatbyrå (vasaadvokat.se)

Nyheter i lagen om ekonomiska föreningar – Advokatbyrå (vasaadvokat.se)

Författad av: Alexander Isehag

Call Now ButtonSamtalet är kostnadsfritt