Entreprenadjuridik Stockholm

Har du råkat ut för en tvist gällande entreprenad och behöver juridisk vägledning? Eller kanske behöver du bara hjälp att skriva ett entreprenadrättsavtal? Oavsett om du är entreprenör eller beställare kan vi hjälpa dig med juridisk vägledning.

Entreprenadjuridik Stockholm

Vanliga problem inom entreprenadjuridiken gäller tolkning av avtal. Det kan handla om att det finns oklarheter i frågan om hur betalning skulle ske eller vad betalningen gäller. Det kan också finnas meningsskiljaktigheter gällande material och vilka tekniska lösningar som ingick i priset.

Ett annat vanligt problem är att det upptäcks fel i entreprenaden. Frågan blir då att avgöra vad som kan räknas som ett fel och vem som bär ansvaret för felet. Finns det flera entreprenörer inblandade kan det bli svåra gränsdragningsfrågor.

Vad finns det för juridik?

För entreprenadavtal där beställaren är konsument finns det en lag som heter konsumenttjänstlagen. Konsumenttjänstlagen får inte avtalas bort så att avtalet i jämförelse med lagen blir till konsumentens nackdel.

Om avtalet istället gäller privata aktörer, tillexempel ett aktiebolag och en entreprenör eller förening och entreprenör, räknas utförandet som en kommersiell tjänst. Kommersiella tjänster är inte lagreglerade. Istället förlitar sig lagstiftaren på att parterna har skrivit ett ordentligt avtal. Tolkning av avtal sker utifrån allmänna avtalsrättsliga principer, sedvänja, domstolspraxis och laganalogier.

När behövs en advokat?

Om det har uppstått en tvist där parterna är oeniga och det rör sig om stora summor pengar kan det vara nödvändigt att koppla in en jurist. I vissa fall räcker det att juristen hjälper till att medla mellan parterna och i andra fall kan frågan behöva prövas i domstol. I såfall kan det vara nödvändigt att ha en advokat som kan företräda er talan i domstol. Om standardavtal används kan det finnas avtalsvillkor som anger att tvisten ska prövas i skiljenämnd.

Om tvisten gäller en konsument och en entreprenör kan tvisten i vissa fall prövas av Allmänna Reklamationsnämnden. Nämnden prövar ärendet genom att handlingar skickas in. De prövar dock inte ärenden där klagomål till entreprenören skickats in för mer än ett år sedan eller ärenden som kräver muntlig bevisning. Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer efterlevs ofta men är inte juridisk bindande.

Rättsskydd och entreprenadjuridik i Stockholm

När du står inför en tvist kan det vara bra att veta att många tvister kan täckas eller delvis täckas av rättsskyddet. Det innebär att rättsskyddet finns för att täcka advokatkostnader som uppstår i samband med tvister. Du kan därför kontrollera dina villkor i befintliga försäkringar för att se vilket skydd du har.

Vasa Advokatbyrå hjälper till med entreprenadjuridik i Stockholm

Vi på Vasa Advokatbyrå har lång erfarenhet av att hantera entreprenadfrågor. Om du/ni skulle hamna i en tvist kan vi hjälpa med att medla och om det skulle behövas företräda dig/er i skiljedom eller domstol.

Vi kan bland annat hjälpa till med: 

Allmän rådgivning

 • Att undvika misstag som kan leda till extrakostnader och rättsförluster.
 • Få hjälp att skriva välanpassade avtal.

Tvistelösning

 • Få en juridisk bedömning utifrån avtal och gällande rättsläge. 
 • Medla mellan dig och motparten.
 • Minimera tidsspillan och få smidigaste möjliga tvistelösning. 
 • Maximera era chanser att få rätt till skadestånd.
 • Undvik tvister som i onödan drar ut på tiden.
 • Bevaka era rättigheter. 
 • Slipp att slösa tid och energi på att förhandla. 

Kontakta gärna oss för ett inledande kostnadsfritt telefonsamtal eller boka in ett möte med en av våra erfarna jurister.

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om entreprenadjuridik stockholm

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

 1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
 2. Vi lyssnar på dig
 3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
 4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
 5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.