Advokat avtal Stockholm – Fördelar en advokatbyrå

Ofta när antingen privatpersoner eller företag själva skriver och ingår avtal kan det ofta leda till tvist. Anledningarna kan vara många, men vid anlitande av en advokatbyrå kan du minska risken för att hamna i en avtalstvist med din avtalspart. I den här artikeln kommer behandlas de olika fördelarna med att anlita en advokatbyrå som hjälper dig med ditt avtal, vad byrå kan hjälpa dig med och de vanligaste problemen man kan råka utför om man inte anlitar en advokatbyrå.

Advokat avtal Stockholm – Fördelar en advokatbyrå

Utformning av avtal med advokat från Stockholm

Om du själv utformar ditt avtal är det lätt att du missar viktiga punkter som du behöver ha med för att avtalet ska vara så tydligt och heltäckande som det går. Det är inte så lätt att kunna tänka på olika problem som kan uppstå i framtiden.

Exempelvis kan betydelse av orden ni använder i avtalet vara självklara för er, men om det uppstår en tvist mellan er kan orden behöva tolkas av en domstol. Domstolen kanske tolkar orden på ett helt annat sätt än betydelserna ni avsett. Därför kan det vara bra att ha med definitioner i avtalet på exakt vad ni menar med orden. Det kan till exempel stå i ert avtal att ” A ska leverera fordon till B med jämna mellanrum”. Är ”fordon” bara bilar eller kan de vara cyklar eller åkgräsklippare? ”Med jämna mellanrum” det kan tolkas som en gång i veckan eller en gång per år. ”Till B” kan innebära hem till B, till B:s bilbutik eller till B:s sommarhus i Frankrike. En advokatbyrå kan hjälpa er att formulera avtalsvillkoren så tydliga att det i största möjliga utsträckning minskar risken för alternativa tolkningar av avtalet. Även ni som ingår avtalet kan mena olika saker med avtalsvillkoren och om en advokatbyrå utformar villkoren kan ni se om formuleringarna stämmer överens med er vilja.

Advokat granskar avtal, i Stockholm, innan du ingår det

Om någon kommer med ett avtal som de vill ingå med dig, exempelvis en leverantör, kan det vara bra att låta en advokatbyrå titta igenom avtalet. Du kan sedan efter att advokatbyrån undersökt avtalet få klart för dig vilka fördelar och nackdelar det finns för dig att ingå avtalet. Vidare kan en advokatbyrå titta på om någon av avtalsvillkoren är för orimliga för att du ska vilja acceptera dem. Du kan även informeras om vilka konsekvenser du kan drabbas av i framtiden om du ingår avtalet så som det är utformat idag. Om du har önskemål på ungefär hur du vill att avtalsvillkoren ska se ut istället, kan en advokatbyrå hjälpa dig att formulera dina önskade ändringar som du kan föra fram till din avtalspart.

Om du ingått ett avtal som du vill avsäga dig ifrån

Även om huvudregeln är att avtal ska hållas finns det grunder som ger dig rätt att avsäga dig från avtalet. Exempel kan vara att din avtalspart har lurat dig genom att inte gett dig all bakgrundsinformation som denne känt till och att du inte hade ingått avtalet om du hade haft den informationen. Då finns det en bestämmelse i avtalslagen som säger att avtal kan förklaras ogiltigt om du har blivit vilseledd att ingå avtalet. Om din avtalspart inte håller vad som lovats enligt avtalsvillkoren kan ett avtal också ogiltigförklaras. Det gör att du kan slippa skyldighet att uppfylla det som du lovat att göra i och med avtalet. Grunderna som friar dig från avtalet är lite komplicerade att förstå när de kan göras gällande. Däremot kan en advokatbyrå undersöka vilken av dessa grunder som kan fria dig från just ditt avtal och sedan argumentera för dig i din tvist för varför den grunden är uppfylld.

Att tänka på

Även om du själv tycker att du har rätt att befrias från ett avtal av någon anledning, att din tolkning av avtalet är den rätta till skillnad från din avtalsparts tolkning, är det skillnad på att ha rätt och få rätt. Utan de rätta juridiska kunskaperna är det svårt att kunna göra gällande sina åsikter om hur ett avtal ska tokas och om det är felaktigt på något sätt. Därför är det alltid bra om du fått in ett avtalsförslag att du låter en jurist titta på avtalet innan du skriver på, eller om du är i en tvist om avtalet att du låter en jurist hjälpa dig att driva din tvist. Vasa Advokatbyrå har lång erfarenhet av såväl avtalsrätt som tvistelösning. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Anlita oss för:

Allmän rådgivning

* Få en uppfattning om vad avtalsvillkoren i avtal kräver av dig, vad du lovar att göra i och med avtalet och vilka konsekvenser som du kan drabbas av.

* Slipp att själv försöka granska ditt avtal.

Tvistlösning

* Få en bedömning utifrån avtalsvillkor och gällande rättsläge.

* Maximera dina chanser att kunna befria dig från ett avtal.

* Se till att du får dina rättigheter uppfyllda.

Kontakta oss för ett gratis inledande telefonsamtal eller boka ett möte med någon av våra erfarna jurister.

Författad av: Alexander Isehag

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om advokat avtal stockholm – fördelar en advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

  1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
  2. Vi lyssnar på dig
  3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
  4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
  5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.