Advokat Helsingborg – advokat, med bred expertis

Advokat Helsingborg

Advokat Helsingborg? Vi är en advokatbyrå som åtar oss uppdrag i Helsingborg och som specialiserar oss på entreprenadrätt, avtalstvist och försäkringsrätt. Vi har många års erfarenhet av att hjälpa både privatpersoner och företag med rådgivning och juridiska tjänster inom dessa områden.

Förberedelse och förhandling

Innan ett byggprojekt startar är det viktigt att ha ett väl genomarbetat avtal mellan parterna. Advokater med expertis inom entreprenadrätt kan hjälpa till att förhandla fram och utforma avtal som skyddar båda parternas intressen. Det kan exempelvis handla om att inkludera klausuler om förseningar, betalning och kvalitetskrav.

Tvister och skadestånd

Om det uppstår problem under byggprocessen kan en advokat med inriktning på entreprenadrätt hjälpa till att lösa tvister. Det kan handla om allt från att utreda ansvar för fel och brister till att föra talan i en eventuell rättsprocess.

Avtalstvist: När avtal inte följs

En avtalstvist uppstår när två eller flera parter inte kan enas om hur ett avtal ska tolkas eller när en part anser att den andra parten inte har uppfyllt sina åtaganden enligt avtalet.

Förebyggande arbete

För att undvika avtalstvister är det viktigt att avtalet är tydligt och välformulerat. En advokat kan hjälpa till att se över och utforma avtal som minimerar risken för tvister.

Medling och rättsprocess

Om en tvist uppstår kan en advokat hjälpa till att förhandla fram en lösning. Om parterna inte kan enas kan advokaten föra talan i domstol för att få en juridisk prövning av avtalet och tvisten.

Försäkringsrätt: När olyckan är framme

Försäkringsrätt handlar om de juridiska aspekterna kring försäkringsavtal och ersättning vid skador. Det kan handla om allt från att förhandla fram försäkringsavtal till att lösa tvister mellan försäkringstagare och försäkringsbolag.

Teckna försäkring

När man tecknar en försäkring är det viktigt att ha koll på villkoren och vad som ingår i försäkringen. En advokat med expertis inom försäkringsrätt kan hjälpa till att se över avtalet och ge råd om vad som bör ingå för att få ett bra skydd.

Tvister och ersättning

Om en skada inträffar och försäkringsbolaget inte vill betala ut ersättning kan en advokat hjälpa till att utreda situationen och föra talan mot försäkringsbolaget. Det kan handla om att bestrida bolagets tolkning av försäkringsvillkoren eller att ifrågasätta hur skadan har bedömts.

Rätt till ersättning

I vissa fall kan försäkringsbolaget erbjuda en lägre ersättning än vad man anser sig vara berättigad till. En advokat kan hjälpa till att granska ärendet och förhandla fram en högre ersättning, om det bedöms vara befogat.

Sammanfattning

Vi är en advokatbyrå som åtar oss kunder i Helsingborg och som är specialiserade på entreprenadrätt, avtalstvist och försäkringsrätt. Vi har många års erfarenhet av att hjälpa både privatpersoner och företag med rådgivning och juridiska tjänster inom dessa områden.

Advokat Helsingborg, vi är experter på att hantera frågor rörande avtal mellan byggherrar och entreprenörer, avtalstvister och försäkringsrätt. Vi är engagerade i att hjälpa våra klienter att lösa deras juridiska problem på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt. Kontakta oss idag för att boka en konsultation eller för att få mer information om våra tjänster. Vi ser fram emot att hjälpa dig med dina juridiska behov.

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om advokat helsingborg – advokat, med bred expertis

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

  1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
  2. Vi lyssnar på dig
  3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
  4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
  5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.