Bygga pool totalentreprenad: 5 viktiga saker att tänka på när du vill bygga pool med totalentreprenad

En pool totalentreprenad betyder att ett enda företag ansvarar för varje steg i ditt poolprojekt. Från design och planering till byggnation och slutlig installation hanteras allting av samma team.

Detta inkluderar alla nödvändiga markarbeten, rördragningar, och även ansökan om bygglov. Kunden får en kontaktväg vilket gör processen smidigare och mindre tidskrävande.

Att välja totalentreprenad innebär att du som kund kan luta dig tillbaka medan poolbyggarna sköter detaljerna. Dessa företag har ofta gedigen kunskap inom pooldesign och poolkonstruktion och de kan skapa en utemiljö som matchar dina visioner och behov.

De ser till att ditt poolprojekt uppfyller alla krav och riktlinjer så att din nya simbassäng blir både säker och hållbar. Med totalentreprenad får du inte bara hjälp att bygga poolen, utan också service och underhåll så att du kan njuta av din badplats år efter år.

Viktiga saker att tänka på när man vill bygga pool med totalentreprenad

När man vill bygga pool med totalentreprenad är det viktigt att fundera på val av pooltyp, markarbete och rördragning, bygglov och kommunalt vatten, installation av pooltillbehör och poolskydd.

Att ha koll på dessa saker kan underlätta processen och se till att allt går smidigt och enligt plan.

Val av pooltyp

Att välja rätt pooltyp är en av de första och mest grundläggande besluten i ett poolprojekt. Din valda pool kommer att påverka både utseende och funktioner i din trädgård.

 • Överväg en markpool om du föredrar ett mer ekonomiskt alternativ som kan monteras relativt snabbt.
 • En nedgrävd pool erbjuder hållbarhet och integreras snyggt med trädgårdsdesignen, men kräver mer omfattande markarbete.
 • För familjer med barn eller husdjur kan säkerheten vara avgörande; tänk på modeller med inbyggda säkerhetsfunktioner.
 • Underhållsaspekten är viktig. Vissa typer av pooler kräver mer regelbunden rengöring och underhåll än andra.
 • Ta hänsyn till klimatet där du bor. Värmepumpar och pooltak kan vara nödvändiga för att förlänga badsäsongen i kallare regioner.
 • Samråd med en erfaren poolbyggare kan ge insikt om vilken typ av pool som bäst passar din tomt och ditt livsstil.
 • Tänk långsiktigt: investera i en pool som inte bara möter nuvarande behov utan även framtida användning och eventuella renoveringar.

Markarbete och rördragning

När du bygger en pool med totalentreprenad är markarbetet och rördragningen avgörande för att säkerställa ett hållbart och väl fungerande poolsystem. Här är några viktiga saker att tänka på:

 1. Markförberedelser: En grundlig analys av marken för att säkerställa att den är stabil nog för poolen.
 2. Rördragning: Professionell installation av rörsystem för vattenintag, avlopp, och eventuella tillägg såsom uppvärmning eller filter.

Bygglov och kommunalt vatten

Innan du påbörjar byggandet av din pool med totalentreprenad, är det viktigt att ta hänsyn till följande:

 1. Ansöka om bygglov hos kommunen för poolbygget.
 2. Ta reda på och säkerställ att arbetet inte strider mot bestämmelser eller avviker från regler för poolbyggnation enligt kommunala lagar och föreskrifter.
 3. Kontrollera tillgången till kommunalt vatten för att fylla poolen under bygget och för dess framtida underhåll.
 4. Se över eventuella krav som gäller för anslutning av poolen till det kommunala vattensystemet samt vilka tillstånd som krävs.

Installation av pooltillbehör

Efter att ha fått bygglovet och anslutningen till kommunalt vatten på plats är det dags att fokusera på installationen av pooltillbehör. Här är några viktiga saker att tänka på när du vill se till att allt är korrekt installerat:

 1. Skyddsstaket eller skyddsnät bör vara ordentligt monterade enligt säkerhetsföreskrifterna för att förhindra olyckor.
 2. Filter – och pumpsystemet måste installeras korrekt för att säkerställa en effektiv och fungerande pool.
 3. Poolbelysning ska placeras i enlighet med säkerhets – och designstandarder för att maximera användbarheten och estetiken.
 4. Automatiska poolrengöringsanordningar bör installeras rätt för att underlätta underhållsprocessen och förbättra vattenkvaliteten.
 5. Slutligen, eventuella extra tillbehör som trappor, räcken eller dylik ska monteras noggrant för både funktionalitet och stil.

Poolskydd

När poolinstallationen är klar är det viktigt att tänka på poolskydd för att säkerställa säkerheten kring poolområdet. Ett poolskydd kan vara en nödvändig åtgärd för att förhindra oavsiktliga simrelaterade incidenter, såsom tillämpningen av en solid och säker barriär för att förhindra obehörig tillgång till poolen.

Olika typer av poolskydd, såsom nät, fasta lock eller fast monterade skydd, bör övervägas beroende på individuella preferenser och krav för att garantera optimal säkerhet och skydd för dina nära och kära.

Användning av pålitliga poolskydd kan spela en avgörande roll i att förebygga olyckor och villkoren för att passa olika typer av pooler, vilket gör det till en oumbärlig aspekt av poolunderhållet.

Fördelar med att välja totalentreprenad för poolbygge

Genom att välja totalentreprenad för poolbygge kan du dra nytta av specialistkunskap för att säkerställa rätt konstruktion och installation. Dessutom ger det enkelhet och bekvämlighet för dig som kund, samtidigt som det ger garanti för kvalitet och nöjdhet med slutresultatet.

Specialistkunskap för rätt poolbygge

Poolbyggföretag med specialistkunskap kan ge dig rätt vägledning när du väljer pooltyp och pooltillbehör. Deras erfarenhet hjälper till att skapa en pool som passar dina behov och din trädgård.

Genom att anlita experter undviker du vanliga misstag och säkerställer att din pool är byggd korrekt.

Specialistkunskapen hos ett poolbyggföretag om markarbete och rördragning är avgörande för att säkerställa poolens långsiktiga funktion. Erfarna fackmän kan hantera utmaningar som kan uppstå vid installationen för att säkerställa en problemfri process.

Enkelhet och bekvämlighet för kunden

När du väljer totalentreprenad för att bygga din pool, kan du njuta av enkelhet och bekvämlighet som kund. Allt arbete, inklusive markarbete, rördragning, bygglov samt installation av pooltillbehör och poolskydd, hanteras av ett enda pålitligt poolbyggföretag.

Du behöver inte koordinera olika entreprenörer själv eller oroa dig för att något blir missat. Kunden kan luta sig tillbaka och lita på att hela processen kommer att skötas smidigt och effektivt av experter inom poolbygge.

Garanti för kvalitet och nöjdhet med slutresultatet

Välja en totalentreprenör för att bygga din pool ger garanti för hög kvalitet och nöjdhet med det färdiga resultatet. Genom att anlita en erfaren totalentreprenör kan du vara säker på att varje steg i poolbyggnadsprocessen kommer att hanteras professionellt och noggrant.

Detta minskar risken för felaktigheter och ger dig förtroendet att ditt förväntade slutresultat kommer att uppnås utan komplikationer.

Vanliga Frågor

1. Vad menas med bygga pool totalentreprenad?

Att bygga pool totalentreprenad betyder att du anlitar en entreprenör som hanterar hela projektet från början till slut, inklusive konstruktion, installation och ibland även poolrenovering.

2. Vilka fördelar finns det med totalentreprenad när jag ska bygga pool?

När du väljer totalentreprenad får du alla tjänster samlade hos en leverantör vilket gör processen smidig och du behöver inte koordinera mellan olika pooltillverkare och hantverkare.

3. Kan jag bygga en pool ovan jord med totalentreprenad?

Ja, många företag som erbjuder totalentreprenad kan hjälpa dig att bygga både pooler ovan jord och de som är ingrävda.

4. Hur väljer jag rätt entreprenör för att bygga min pool?

För att hitta en pålitlig entreprenör för din pooltillverkning bör du noggrant undersöka deras erfarenhet, läsa recensioner från tidigare kunder och få detaljerad information om vad som ingår i deras totalentreprenadtjänst.

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om bygga pool totalentreprenad: 5 viktiga saker att tänka på när du vill bygga pool med totalentreprenad

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

 1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
 2. Vi lyssnar på dig
 3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
 4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
 5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.