Pool totalentreprenad pris: Vad kostar det att bygga en pool med totalentreprenad?

Att bygga en pool är en dröm för många, men priset kan vara en utmaning. En totalentreprenad innebär att ett företag hanterar hela projektet, från design till färdig pool. I denna artikel går vi igenom kostnaderna för att bygga en pool med totalentreprenad, så att du kan planera din budget.

Låt oss dyka in i poolens värld och upptäcka vad det kostar att förvandla din trädgård till en sommaroas.

Vad är totalentreprenad för pool?

Totalentreprenad för pool innebär att en firma tar ansvar för hela processen, från planering och design till installation och färdigställande av poolen. Det innebär att du som kund bara behöver ha kontakt med en enda entreprenör istället för flera olika hantverkare.

Innehåll och kostnader för totalentreprenad

Att välja totalentreprenad för ditt poolbygge innebär en helhetslösning där en enda entreprenör tar hand om allt från design till färdigställande. Detta inkluderar markarbete, dränering, konstruktion, installation och ibland även poolskötsel.

Kostnaden varierar beroende på poolens storlek, val av material och komplexiteten i projektet. Ett standard poolpaket kan börja på ett pris som är överkomligt för många, men för mer anpassade och lyxiga alternativ stiger priset snabbt.

Poolentreprenadkostnaden påverkas också av poolens kvalitet och den utrustning som installeras, samt av kostnaderna för arbete och material. Schaktning och markberedning kan vara betydande delar av budgeten, särskilt om tomten är svåråtkomlig eller kräver speciell behandling.

Erfarna poolbyggare ger ofta en offert som beskriver de totala kostnaderna för ditt poolprojekt, vilket gör det lättare att förstå och planera ekonomin kring din blivande poolanläggning.

Skillnader mellan totalentreprenad och självbygge

Ett av de tydligaste skillnaderna mellan totalentreprenad och självbygge när det gäller poolbyggnation är arbetsbelastningen. Med totalentreprenad tar entreprenören hand om alla aspekter av byggprocessen, inklusive planering, inköp av material, och arbetskraft.

Å andra sidan innebär självbygge att du tar på dig ansvaret för att koordinera alla dessa aspekter själv, vilket kan vara mycket tidskrävande och kräva mer noggrannhet.

En annan stor skillnad är kostnaderna. Med totalentreprenad får du en fast offert från entreprenören som täcker alla kostnader för material och arbete, medan självbygge kan bli dyrare än förväntat på grund av oväntade utgifter eller felberäkningar.

Kostnader för pool med totalentreprenad

Att bygga en pool med totalentreprenad innebär att man kan förvänta sig kostnader för material, arbetskraft och installation. Det är viktigt att välja en pålitlig hantverkare och begära en detaljerad offert för att få en klar uppfattning om kostnaderna.

Materialkostnader för olika pooltyper

Materialkostnaderna varierar kraftigt beroende på vilken typ av pool du väljer att installera. Nedan presenteras en översikt över dessa kostnader i form av en HTML-tabell.

Pooltyp Materialkostnad (ungefärlig)
Ovanmarkspool 20,000 – 50,000 SEK
Markpool (plast) 60,000 – 120,000 SEK
Markpool (betong) 100,000 – 300,000 SEK
Infinitypool 200,000 – 500,000 SEK
Naturlig pool 150,000 – 350,000 SEK

Fördjupade analyser och specifika priser fås bäst genom att begära en offert från en kvalificerad totalentreprenör.

Arbetskostnader och montering

Arbetskostnaderna för poolentreprenad kan variera beroende på faktorer som tillgänglighet av arbetsplatsen och typ av pool. Monteringen kräver erfarenhet och noggrannhet för att säkerställa att poolen är korrekt installerad och fungerar optimalt. Här är några viktiga punkter att beakta:

 1. Planering av arbetskraftens tid för schaktning och markarbete
 2. Installation av poolens ram och konstruktion
 3. Anslutning av rör, pumpar, filter och andra tillbehör
 4. Slutlig justering och testning av poolens funktioner
 5. Avfallshantering efter installationen

Val av hantverkare och betalning

När du väljer hantverkare för din poolbyggnad är det viktigt att noggrant överväga deras erfarenhet, tidigare arbete och rykte inom branschen. När en hantverkare har valts finns det några viktiga saker att tänka på när det gäller betalning och kontrakt:

 1. Se till att skriva ett detaljerat kontrakt som tydligt anger tidslinjer, kostnader och ansvarsområden för både dig och hantverkaren.
 2. Betala inte allt i förskott. Bestäm istället delbetalningar baserat på färdigställandet av olika faser av arbetet.
 3. Kontrollera försäkringar och licenser innan du anställer en hantverkare för att undvika eventuella juridiska komplikationer senare.
 4. Se till att begära löpande rapportering om framsteg från hantverkaren så att du kan hålla koll på projektets utveckling.
 5. Överväg även att inkludera en garantiperiod i kontraktet för eventuella framtida reparationer eller justeringar som kan behövas efter slutförandet av projektet.

Offert på materialet

Efter att du har valt din hantverkare och bestämt betalningsplanen, kommer nästa steg vara att begära in en offert på materialet som ska användas för att bygga din pool. Detta inkluderar allt från själva poolkonstruktionen till poolutrustning såsom pumpar, filter, och poolskydd.

Materialkostnaderna kan variera beroende på poolens storlek, kvalitet och driftsätt. Att begära in offert på materialet är avgörande för att få en tydlig uppfattning om de totala kostnaderna för ditt poolbygge och för att säkerställa att det finns utrymme i din budget för materialen som ska användas.

När du har fått in flera offerter kan du jämföra priserna för att hitta det bästa erbjudandet som passar dina behov och budget.

Slutsats

Att bygga en pool med totalentreprenad innebär att du får ett komplett paket av material och arbetskraft. Det är viktigt att förstå kostnadsaspekterna för att kunna planera och budgetera korrekt.

Genom att undersöka material- och arbetskostnader kommer du kunna få en tydlig bild av vad det kostar att bygga din drömpool. När du tar hänsyn till dessa faktorer kan du fatta välgrundade beslut när det gäller totalentreprenad för din pool.

Vanliga Frågor

1. Vad innebär det att bygga en pool med totalentreprenad?

Att bygga en pool med totalentreprenad betyder att en enda entreprenör ansvarar för hela poolprojektet, från design och schaktning till poolinstallation och slutliga finjusteringar.

2. Hur mycket kostar det att anlägga en pool med totalentreprenad?

Poolbygge kostnaden kan variera beroende på poolstorlek, poolmaterial, poolkvalitet och arbetskostnad men en offert från en poolentreprenad ger dig ett specificerat pris.

3. Vilka faktorer påverkar priset på poolinstallation med totalentreprenad?

Priset på en poolinstallation med totalentreprenad påverkas av materialkostnad, storlek på poolen, kvalitet på utrustning och kostnaden för schaktning och montering.

4. Kan jag få en offert för kostnaden av poolbygge med totalentreprenad?

Ja, du kan begära en offert från olika poolbyggare eller pooltillverkare för att få ett detaljerat pris för din poolanläggning med totalentreprenad.

5. Är driftkostnaden inkluderad i priset för att bygga pool med totalentreprenad?

I de flesta fall är inte pooldrift och underhållskostnader inkluderade i den initiala entreprenad kostnaden, utan detta är något som kommer efter att poolbygget är klart.

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om pool totalentreprenad pris: vad kostar det att bygga en pool med totalentreprenad?

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

 1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
 2. Vi lyssnar på dig
 3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
 4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
 5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.