Allt du behöver veta om muntligt avtal vid telefonförsäljning

Ett muntligt avtal uppstår när du som konsument kommer överens med en säljare över telefonen om köp av en produkt eller tjänst. Detta avtal är bindande, men för att skydda dig gäller särskilda regler.

Distansavtalslagen säkerställer att du har rätt till ett skriftligt kvitto på avtalet. Det ger dig viktig information och säkrar bevis om vad som avtalades. Utan sådan bekräftelse kan det bli svårt att veta exakt vilka villkor som gäller.

Att ingå telefonavtal kräver också att företaget informerar om din ångerrätt. Du har rätt att ångra ditt köp inom en bestämd period, vilket måste klargöras tydligt under samtalet.

Som konsument bör du se till att få alla detaljer om vad du går med på, och företaget bör använda digital signatur eller andra IDskydd för att säkerställa att avtalet är legitimt.

Det skyddar både dig och näringsidkaren från eventuellt bedrägeri och missförstånd kring avtalets innehåll.

Vad är ett muntligt avtal vid telefonförsäljning?

När ett företag ringer och erbjuder ett avtal, kan det leda till ett muntligt avtal vid telefonförsäljning. Enligt Distansavtalslagen krävs det normalt ett skriftligt eller digitalt avtal, men det finns vissa undantag.

När ett företag ringer och erbjuder ett avtal

Företag använder ofta telefonförsäljning för att nå ut med sina produkter och tjänster. Om du som konsument får ett samtal där de erbjuder ett telefonabonnemang eller annat avtal, är det viktigt att vara på din vakt.

Försäljaren ska ge dig tydlig information om erbjudandet och se till att du förstår villkoren innan du går med på något. Avtalsrätten kräver att dina rättigheter alltid skyddas.

Innan ett skriftligt avtal skickas till dig måste försäljaren säkerställa att du har fått all nödvändig information. Det innebär att du ska ha tid att fundera över erbjudandet utan press.

Om det är så att du accepterar avtalet under samtalet, bör detta följas av en skriftlig bekräftelse som uppfyller skriftlighetskravet. Nästa avsnitt kommer att handla om Distansavtalslagen, vilken ytterligare förtydligar din ställning som konsument vid telefonförsäljning.

Distansavtalslagen

Företaget måste följa Distansavtalslagen när de ingår avtal över telefon. Lagen kräver att konsumenten måste få information om avtalet på ett tydligt sätt. Det innebär att företaget måste informera konsumenten om särskilda ID-skydd och avtalsvillkor innan avtalet ingås.

Om företaget inte uppfyller dessa krav kan avtalet ogiltigförklaras, vilket leder till juridiska konsekvenser för företaget.

Distansavtalslagen skyddar konsumentens rättigheter vid telefonförsäljning och har särskilda bestämmelser för att säkerställa rättvis affärspraxis. Genom att respektera dessa regler kan företaget undvika tvister och rättsliga problem som kan uppstå om avtalet bryts.

Kravet på ett skriftligt eller digitalt avtal

Ett skriftligt eller digitalt avtal krävs enligt lag när det gäller telefonförsäljning. Denna åtgärd är en del av konsumentens rättigheter och syftar till att ge bevis på avtalet.

Därigenom kan det säkerställa att försäljningen sker i enlighet med lagstiftningen och att konsumenten skyddas. Inspektion av avtalets innehåll och särskilda ID-skydd är viktiga delar av detta krav för att säkerställa äktheten i avtalet.

Vem är ansvarig för att ingå avtal?

Konsumenten har rättigheter vid telefonförsäljning och företaget har skyldigheter att följa. Om avtal ingås utan konsumentens godkännande kan det leda till avtalsbrott och andra juridiska konsekvenser.

Konsumentens rättigheter vid telefonförsäljning

När en konsument blir uppringd av ett företag för telefonförsäljning måste säljaren tydligt identifiera sig och informera om syftet med samtalet. Konsumenten har rätt att begära att företaget presenterar sig samt att upplysa om inspektionsändamålen.

Om konsumenten begär det måste säljaren ge sitt namn och det företag denne representerar. Om säljaren misslyckas med att följa dessa regler kan det leda till en förbrytelse enligt lagen om särskilda ID-skydd vid telefonförsäljning.

Konsumenten har rätt till information om avtalets innehåll innan bekräftelsen och rätt att få avtalet i skriftlig form i efterhand. Om konsumenten ångrar ett muntligt avtal har denne 14 dagars ångerfrist enligt distansavtalslagen.

Det är viktigt att säljaren noga informerar konsumenten om deras rättigheter vid telefonförsäljning och att alla försäljningssyften är tydligt kommunicerade och förstådda.

Företagets skyldigheter vid telefonförsäljning

Företaget måste tydligt identifiera sig vid telefonförsäljning och informera konsumenten om syftet med samtalet. Företaget ska ge tydlig och korrekt information om avtalsvillkoren, inklusive priser, leveransinformation och ångerrätt.

Det är viktigt att företaget inte använder vilseledande eller aggressiva försäljningstekniker för att påverka konsumentens beslut.

När företaget ingår ett avtal via telefonförsäljning måste de se till att alla avtalshandlingar dokumenteras på ett sätt som möjliggör inspektion i framtiden. Företaget måste också respektera konsumentens rätt till särskilda ID-skydd och se till att bevisningen av avtalet inte blir svåra för konsumenten.

Slutligen måste företaget se till att de uppfyller alla krav som fastställs i Konsumentköplagen och Distansavtalslagen.

Vad händer om avtal ingås utan konsumentens godkännande?

Om ett avtal ingås utan konsumentens godkännande kan det anses ogiltigt enligt lag. Konsumentens rättigheter är skyddade, och företaget måste respektera detta. Om avtalet inte har godkänts av konsumenten, kan det leda till juridiska konsekvenser för företaget, samt krav på ersättning till konsumenten om det finns bevis på att avtalet ingicks utan deras medgivande.

Det är företagets ansvar att säkerställa att konsumenten aktivt samtycker till ett avtal, och att alla regler enligt distansavtalslagen och konsumenträtten följs noggrant.

Vanliga Frågor

1. Vad är ett muntligt avtal vid försäljning via telefon?

Ett muntligt avtal vid telefonförsäljning skapas när du och säljaren överenskommer om något under samtalet. Det är juridiskt bindande men kan vara svårt att bevisa.

2. Hur kan jag skydda mig när jag handlar genom försäljning via telefon?

Se alltid till att få en inspelning av samtalet eller ett skriftligt bevis på avtalet. Använd särskilda ID-skydd och håll koll på dina rättigheter.

3. Vad har försäljaren för informationsplikt vid telefonförsäljning?

Försäljaren måste ge dig all viktig information om produkten eller tjänsten, inklusive priser, avtalsvillkor och dina rättigheter som konsument.

4. Är det svårt att bevisa ett muntligt avtal om det blir problem?

Ja, det kan vara svårt att bevisa ett muntligt avtal om det inte finns något inspelat samtal eller annan form av dokumentation som stödjer vad som sagts.

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om allt du behöver veta om muntligt avtal vid telefonförsäljning

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

  1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
  2. Vi lyssnar på dig
  3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
  4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
  5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.