Vad täcker en gar bo dolda fel-försäkring och hur fungerar den?

En dolda fel-försäkring är en försäkring som skyddar både köpare och säljare av fastigheter mot oväntade skador som inte upptäcks vid en vanlig besiktning. Detta kan vara allt från problem med elinstallationer till fuktskador inuti väggar.

Dessa skador kan vara dyra att åtgärda, och därför ger en sådan försäkring trygghet och ekonomiskt skydd för de inblandade parterna.

Behovet av en dolda fel-försäkring ligger i den risk som finns att stöta på problem efter det att en fastighet har köpts. Eftersom dessa problem inte har upptäckts vid köptillfället, kan kostnaden för reparationer bli hög för den nya ägaren.

Försäkringen hjälper till med att täcka dessa kostnader och säkerställer att köparen inte står ensam med ekonomin om ett dolt fel skulle uppdagas. Det gör köp av fastighet till en säkrare investering.

Hur fungerar en dolda fel-försäkring från GarBo?

En dolda fel-försäkring från GarBo ger skydd både för köpare och säljare vid eventuella skador som upptäcks efter köpet. Försäkringen täcker olika typer av skador och erbjuder tre olika nivåer av skydd beroende på behov.

Skydd för både köpare och säljare

GarBo dolda fel-försäkring erbjuder en trygghet som spänner över hela köpprocessen. Köparen kan känna sig säker på att eventuella dolda fel som upptäcks efter köpet täcks, vilket minskar risken för oväntade kostnader.

Samtidigt får säljaren ett starkt skydd mot framtida skadeståndskrav. Detta bygger en bro av förtroende mellan båda parter och förenklar affären av både små och stora fastigheter.

Försäkringen aktiveras om en skada som klassas som ett dolt fel uppdagas. Efter en skadeanmälan påbörjar försäkringsbolaget en utredning för att fastställa skadans omfattning.

Därefter bestämmer de hur stor ersättning som ska betalas ut, med hänsyn till eventuell självrisk och försäkringsvillkor. Nästa steg i artikeln handlar om vilka skador som faktiskt täcks av din GarBo-försäkring.

Vilka skador täcks av försäkringen?

Försäkringen täcker skador som kan upptäckas genom en utredning av skada. Skador på fastigheten såsom vattenläckage, mögelskador och konstruktionsfel omfattas av försäkringen.

Denna försäkring ger skydd mot obehagliga överraskningar och potentiellt dyra reparationer för både köpare och säljare av fastigheten.

Vid riskkonstruktioner såsom felaktiga elinstallationer eller VVS-system täcks kostnader för reparationer av dessa skador. Denna garantiförsäkring ger ett övergripande försäkringsskydd och ger trygghet för båda parter i fastighetsaffären.

Vilken typ av dolda fel-försäkring passar dig?

GarBo erbjuder tre olika typer av dolda fel-försäkringar – Enkel, Standard eller Plus. Varje typ har olika nivåer av skydd och täcker olika typer av skador och fel. Innan du väljer vilken typ som passar dig bäst är det viktigt att noggrant överväga dina behov och vilken typ av fastighet du planerar att köpa eller sälja.

GarBo Dolda fel Enkel, Standard eller Plus

GarBo’s Dolda fel försäkring erbjuder tre olika nivåer av skydd: Enkel, Standard och Plus.

  • Enkel nivå ger grundläggande täckning för vissa vanliga skador och fel som kan uppstå.
  • Standard nivån ger ett utvidgat skydd för en bredare uppsättning av skador och fel, inklusive större kostnader för reparationer.
  • Plus nivån är den mest omfattande och täcker en ännu bredare uppsättning av dolda fel, vilket ger maximal trygghet för både köpare och säljare.

Vad ingår i varje typ?

För att förstå vilken dolda fel-försäkring som passar ditt behov, är det viktigt att känna till vad som ingår i de olika alternativen GarBo erbjuder: Enkel, Standard och Plus.

Försäkringstyp GarBo Dolda fel Enkel GarBo Dolda fel Standard GarBo Dolda fel Plus
Maximal ersättning 25% av köpesumman 100% av köpesumman 150% av köpesumman
Skydd mot konstruktionsfel Inkluderat Inkluderat Inkluderat
Skydd mot fukt- och mögelskador Inkluderat Inkluderat Inkluderat
Skydd mot skadedjur Ej inkluderat Inkluderat Inkluderat
Skyddstid 2 år 5 år 10 år
Självrisk 10% av skadekostnaden 5% av skadekostnaden 2% av skadekostnaden
Extra tjänster Inga Översyn av tekniskt status Översyn av tekniskt status plus rådgivning

Varje typ av försäkring är utformad för att ge ett visst skyddsnivå beroende på dina behov och hur mycket skydd du känner att du behöver.

Vanliga Frågor

1. Vad är en gar bo dolda fel-försäkring?

En gar bo dolda fel-försäkring är en typ av fastighetsförsäkring som skyddar köpare om de upptäcker fel på fastigheten efter köpet som inte framkom under kontrollbesiktningen.

2. Vad ingår i skyddet från en dolda fel-försäkring?

Dolda fel-försäkringen täcker kostnader för reparationer av oväntade skador eller fel som varit gömda och inte kunde upptäckas vid köptillfället, oftast enligt de köpvillkor som anges i försäkringsbrevet.

3. Hur får man ett försäkringsnummer för dolda fel-försäkring?

Efter att du tecknat en dolda fel-försäkring får du ett försäkringsnummer, som är ditt unika identifieringsnummer för försäkringen och som används vid kontakt med försäkringsbolaget.

4. Är det nödvändigt med en kontrollbesiktning innan jag tecknar dolda fel-försäkring?

Ja, vanligtvis krävs en kontrollbesiktning av fastigheten innan du kan teckna en dolda fel-försäkring för att bedöma fastighetens skick och identifiera eventuella synliga brister.

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om vad täcker en gar bo dolda fel-försäkring och hur fungerar den?

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

  1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
  2. Vi lyssnar på dig
  3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
  4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
  5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.