Vad täcks av dolda fel försäkring för hundar hos Folksam?

Att upptäcka ett dolt fel hos din nyinköpta hund kan vara både hjärtskärande och kostsamt. Folksam erbjuder en dolda fel försäkring som kan ge ekonomisk trygghet vid sådana oväntade händelser.

I den här artikeln guidar vi dig genom vad som täcks av försäkringen, dess fördelar och vad du bör tänka på när du väljer rätt skydd för din fyrbenta vän. Läs vidare för att skydda både din hund och din plånbok.

Sammanfattning

 • Folksams Dolda Fel Försäkring för hundar hjälper till med kostnader för veterinärvård om din hund har en sjukdom eller skada som fanns innan du köpte den, inklusive ärftliga eller medfödda tillstånd.
 • Försäkringen erbjuder bred täckning och flexibilitet, plus en smidig direktreglering av skador där Folksam betalar veterinären direkt utan att du behöver lägga ut pengar själv.
 • När du väljer försäkring är det viktigt att titta på hälsostatus, försäkringsvillkor, total kostnad, åldersbegränsningar, och typ av skydd för att passa din hunds behov.
 • Priset på Folksams försäkring varierar beroende på ålder, ras och var du bor; genom att anpassa din försäkring kan du hitta det mest ekonomiskt fördelaktiga skyddet för dig och din hund.
 • För att Folksam ska kunna behandla en skadeanmälan krävs information som datum för händelsen, veterinära journaler, beskrivning av skadan och relaterade kostnader.

Folksams Dolda Fel Försäkring för Hundar

Folksams Dolda Fel Försäkring för Hundar täcker veterinärvårdskostnader och erbjuder fördelar som direktreglering av skador samt solid skydd vid dolda fel. Det är viktigt att känna till vad som täcks av försäkringen och vilka saker som är viktiga att tänka på när man väljer hundförsäkring.

Vad täcks av dolda fel försäkring?

Dolda fel försäkring hos Folksam skyddar dig som hundägare om din hund skulle ha en sjukdom eller ett skick som inte varit känt vid köptillfället. Det innefattar olika hälsoproblem som kan upptäckas inom viss tid efter köpet.

Försäkringen gäller även om hunden har en skada eller sjukdom som är ärftlig eller medfödd och som du inte kände till när du blev ägare.

För att försäkringen ska träda in krävs det att veterinären konstaterar att sjukdomen eller skadan funnits i hunden sedan tidigare. Veterinärvård, nödvändiga behandlingar och operationer täcks av försäkringen.

Det betyder att du kan få hjälp med kostnader för exempelvis röntgenundersökningar, mediciner och kastrering om dessa åtgärder är kopplade till det dolda felet. Självrisken bestäms i förväg och beror på vilket skydd du valt när du tecknade försäkringen.

Vilka är fördelarna med Folksams försäkring?

Folksams försäkring har flera fördelar som gör den till ett attraktivt val för hundägare. Här är några av dem:

 1. Bred täckning: Folksams försäkring täcker en mängd olika situationer, inklusive veterinärkostnader, valpkullsförsäkring och livförsäkring för din hund.
 2. Flexibilitet: Försäkringen erbjuder flexibla alternativ som passar olika behov och budgetar, vilket ger ägare större kontroll över sin försäkringsplan.
 3. Direktreglering av skador: Folksam erbjuder en smidig process för att hantera skador direkt med veterinären, vilket minskar administrativa bördor för hundägare.
 4. Trygghet: Med Folksams försäkring kan hundägare känna sig trygga med att deras husdjur är skyddade vid eventuella dolda fel eller sjukdomar.
 5. Högkvalitativ service: Försäkringen ger tillgång till högkvalitativ vård och service för hundarna, vilket ger ägare lugn och trygghet i samband med sina djurs välbefinnande.

Hur fungerar direktreglering av skador?

Direktreglering av skador fungerar genom att du som hundägare kontaktar Folksam direkt när din hund drabbas av en skada. Du behöver inte först betala veterinärkostnaden själv och sedan vänta på återbetalning.

Istället kan du besöka valfri veterinär och låta dem skicka fakturan direkt till Folksam för betalning. Detta gör processen smidig och minimerar oro och ekonomiska påfrestningar vid oväntade veterinärkostnader för din hund.

Genom direktreglering av skador kan du fokusera på att ta hand om din hund utan att behöva tänka på ekonomin i första hand.

Vad gäller vid dolda fel i försäkringen för din hund?

Vid dolda fel i försäkringen för din hund är det viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren noggrant för att förstå vad som täcks. Om din hund har några dolda fel enligt Konsumentköplagen, kan du behöva bevisa att säljaren var medveten om felen vid köpet.

Det är också viktigt att notera om uppfödaren har några garanti- eller ansvarsregler som kan påverka försäkringsanspråket.

För att säkerställa att du får rätt täckning vid dolda fel i försäkringen för din hund, måste du se till att noga dokumentera veterinärbesök, behandlingar och andra relaterade kostnader.

Vilka är viktiga saker att tänka på när du väljer hundförsäkring?

När du väljer en hundförsäkring är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att säkerställa rätt skydd för din fyrbenta vän. Här är några viktiga saker att tänka på:

 1. Hälsostatus: Användning av veterinärvårdsförsäkring och flockförsäkringar garanterar täckning för eventuella hälsoproblem.
 2. Försäkringsvillkor: Granska noggrant försäkringsvillkoren för att förstå vad som täcks och vilka undantag som finns.
 3. Total kostnad: Överväg månatliga premier, självrisker och maxtak för att utvärdera den totala kostnaden.
 4. Åldersbegränsningar: Kontrollera om det finns åldersbegränsningar för när försäkringen kan tas eller uppdateras.
 5. Olycksfall- och sjukdomsskydd: Se till att försäkringen täcker både olycksfall och sjukdomar, inklusive eventuella genetiska problem hos rasen.
 6. Kundtjänst: Bedöm tillgängligheten av kundsupport samt snabbhet och effektivitet vid skadehantering.
 7. Ändringsmöjligheter: Fråga om möjligheterna till ändringar i försäkringen om behoven skulle ändras över tid.

Vad Kostar Folksams Dolda Fel Försäkring för Hundar?

Priset för Folksams Dolda Fel Försäkring för Hundar beror på flera faktorer, såsom hundens ålder, ras och hälsotillstånd. Försäkringen erbjuder solid skydd vid dolda fel och kräver viss information för att kunna behandla en livskadeanmälan.

Vad är priset för en försäkring?

Priset för en försäkring beror på faktorer såsom hundens ålder, ras, och ditt geografiska område. Folksam erbjuder flexibla alternativ för hundförsäkringar för att passa olika budgetar och behov.

Genom att skräddarsy din försäkring kan du få den bästa täckningen till ett pris som fungerar för dig.sPid 2.

Solida skydd vid dolda fel

Folksams dolda fel försäkring för hundar erbjuder solida skydd vid eventuella dolda fel som din hund kan drabbas av. Denna försäkring täcker kostnader för behandling och vård av dolda fel som inte var kända när du köpte hunden.

Det ger trygghet för att kunna ta hand om din fyrbenta vän utan oro för oväntade veterinärkostnader i händelse av eventuella dolda sjukdomar eller genetiska problem som kan uppstå under hundens livstid.

Utförsäkring erbjuder Djurförsäkringar inte försäkringsskydd för dolda fel. Folksams försäkringsvillkor för hundar innebär att du kan ha trygghet genom ett solidt skydd för din hunds hälsa och välbefinnande, vilket är en viktig del av att säkerställa att din hund får den bästa vården vid behov.

Vilken information behöver Folksam för att behandla en livskadeanmälan?

För att behandla en livskadeanmälan behöver Folksam följande information:

 1. Händelsedatum – Datumet då skadan inträffade.
 2. Veterinära journaler – All medicinskt relaterad dokumentation.
 3. Beskrivning av skadan – En detaljerad beskrivning av händelsen och dess omständigheter.
 4. Kostnadsuppgifter – Alla relevanta kostnader för veterinärbehandling, medicin och eventuella andra utgifter relaterade till skadan.
 5. Kontaktinformation – Dina kontaktuppgifter samt namnet på den behandlande veterinären.
 6. Diagnos och prognos – Information om den diagnosticerade skadan och en prognos för djurets återhämtning.
 7. Bilder eller videor – Eventuella visuella bevis som stödjer skadeanmälan.

Vanliga Frågor

1. Vad menas med dolda fel försäkring för hundar hos Folksam?

Dolda fel försäkring hos Folksam skyddar mot plötsliga hälsoförsäkringar för hundar om de har skador eller sjukdomar som inte gick att upptäcka vid köpet.

2. Vilka kostnader täcker denna försäkring om min hund blir sjuk?

Om din hund blir sjuk täcker försäkringen hos Folksam nödvändiga veterinärkostnader för hundar som orsakats av dolda fel.

3. Gäller Folksams hundförsäkring endast för vissa typer av skador?

Folksams hundförsäkring erbjuder skydd för en mängd skador på hundar, inklusive de som räknas som dolda fel.

4. Hur ansöker jag om ersättning från Folksams dolda fel försäkring?

För att ansöka om ersättning kontaktar du försäkringsbolaget för djur, i detta fall Folksam, och följer deras anvisningar för hur du går vidare med ditt ärende.

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om vad täcks av dolda fel försäkring för hundar hos folksam?

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

 1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
 2. Vi lyssnar på dig
 3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
 4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
 5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.