Vad täcker försäkringen för dolda fel i husköp med Anticimex?

Att köpa ett hus är en stor affär och risken för dolda fel kan vara en mardröm för en ny ägare. Ett dolt fel är något som inte upptäcks vid en vanlig husbesiktning, men som kan leda till kostsamma reparationer.

I den här artikeln går vi igenom hur försäkringen från Anticimex kan skydda dig från ekonomiska överraskningar efter husköpet. Läs vidare och bli trygg i din fastighetsaffär!

Sammanfattning

 • Anticimex försäkring skyddar mot kostnader för att åtgärda dolda brister som inte var kända vid husköpet och påverkar bostadens funktion och säkerhet.
 • Försäkringen täcker inte normalt slitage, brister som var kända vid köpet eller fel på grund av bristande underhåll från köparens sida.
 • Både säljaren och köparen har ansvar vid dolda fel; säljaren att informera om kända fel och köparen att noggrant undersöka huset före köp.
 • Villkoren och undantagen i försäkringen måste granskas noga, då den inte gäller för alla situationer eller typer av fastigheter och har specifika begränsningar.
 • Samarbetet mellan säljare och köpare är essentiellt för att lösa eventuella frågor rörande dolda fel som kan upptäckas efter husköpet.

Vad är dolda fel i hus?

Dolda fel i hus är brister som inte är synliga vid en vanlig besiktning, men som upptäcks först efter att köpet har genomförts. Exempel på dolda fel kan vara felaktig elinstallation, tätsskiktsskada i badrummet eller andra byggnadstekniska brister.

Exempel på dolda fel

Dolda fel i hus kan vara komplexa och kostsamma. De upptäcks ofta inte vid en vanlig besiktning och kan leda till oväntade utgifter efter husköpet.

 • Felaktig elinstallation kan orsaka brandfara och är dyrt att åtgärda.
 • Skador på tak som inte syns vid första anblicken men leder till läckage.
 • Tätskiktsskada i badrum vilket resulterar i vattenskador.
 • Byggnadstekniskt fel såsom bristfällig isolering eller konstruktionsfel.
 • Renoveringsfel där tidigare ägares arbete följer inte byggnormer och regler.
 • Mögel eller rötskador inuti väggar är dolda hälsorisker.
 • Jordfel på grund av felaktigt utförda installationer av elsystemet.
 • Avloppsproblem som ej har upptäckts under inspektion kan bli dyra att reparera.

Vad som inte räknas som dolda fel

Efter att ha tittat på exempel på dolda fel är det också viktigt att veta vad som inte räknas som dolda fel. Snarare än att täckas av försäkringen inkluderar detta normalt slitage och åldrande, brister som var kända för köparen vid köptillfället, samt brister som indikerats i besiktningsprotokollet.

Det kan också innefatta reparationer som behövs på grund av bristande underhåll från köparens sida eller om fastigheten till exempel använts felaktigt. Sådana situationer anses vanligtvis inte omfattas av försäkringen för dolda fel, och det är därför viktigt att noga granska villkoren för att förstå exakt vad som täcks.

Försäkringar för dolda fel med Anticimex

Anticimex erbjuder försäkringar för dolda fel i husköp, vilket täcker eventuella dolda brister som upptäcks efter köpet. Försäkringen ger både säljaren och köparen en trygghet vid fastighetsköp och specificerar villkor och undantag för att täcka olika typer av fel.

Vad täcker försäkringen?

Försäkringen täcker dolda fel i huset vid köp med Anticimex. Den ger skydd för köparen om det upptäcks fel som inte var kända vid köptillfället. Försäkringen kan täcka kostnader för att åtgärda dolda brister som påverkar bostadens säkerhet och funktion, vilket ger trygghet vid fastighetsköp.

Det är viktigt att undersöka villkoren och undantagen för försäkringen för att få klarhet i vilka situationer den gäller. Köparen bör vara medveten om vad försäkringen täcker och vilka eventuella ansvarsförhållanden som gäller i samband med dolda fel.

Säljarens och köparens ansvar vid dolda fel

Vid dolda fel i hus är både säljaren och köparen skyldiga att agera ansvarsfullt.

 1. Säljarens ansvar:
 • Säljaren måste informera om kända dolda fel.
 • Säljaren kan bli skyldig att åtgärda fel som upptäcks efter försäljningen.
 1. Köparens ansvar:
 • Köparen bör noggrant undersöka fastigheten innan köp.
 • Köparen måste agera inom skälig tid om dolda fel upptäcks.
 1. Gemensamt ansvar:
 • Både säljaren och köparen bör samarbeta för att komma fram till en lösning vid eventuella dolda fel.

Villkor och undantag för försäkringen

Försäkringen täcker vanligtvis dolda fel som upptäcks efter köpet. Försäkringen gäller för vissa specifika omständigheter och skador enligt villkoren i policyn. Undantag från täckningen kan inkludera fel som var kända av köparen vid köptillfället eller avsiktligen dolts av säljaren.

I vissa fall kan försäkringen inte täcka vanligt förekommande slitage eller underhållsrelaterade frågor. Det är också viktigt att notera att försäkringen har specifika begränsningar när det gäller vilka typer av fastigheter som täcks, såsom bostadsrätter kontra enfamiljshus.

Vanliga Frågor

1. Vad innebär försäkringen för dolda fel hos Anticimex när man köper hus?

Försäkringen för dolda fel hos Anticimex ger skydd till köparen om det upptäcks fel på huset som inte gick att se vid köptillfället.

2. Hur hjälper försäkringen mot dolda fel enligt Jordabalken?

Enligt Jordabalken är säljaren ansvarig för dolda fel i tio år, och försäkringen kan hjälpa till att täcka kostnader för reparation av dessa fel som inte var kända vid husköpet.

3. Vilka typer av dolda fel täcker Anticimex försäkring?

Försäkringen täcker olika typer av fel som var dolda och oupptäckta vid husbesiktningen, såsom problem med byggnadens konstruktion eller mögel som påverkar husets skick.

4. Ger Anticimex någon garanti tillsammans med försäkringen mot dolda fel?

Ja, Anticimex erbjuder en garanti som komplement till försäkringen, vilken säkerställer ytterligare skydd för husköpare mot oväntade kostnader relaterade till dolda fel.

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om vad täcker försäkringen för dolda fel i husköp med anticimex?

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

 1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
 2. Vi lyssnar på dig
 3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
 4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
 5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.