Anticimex försäkring dolda fel – allt du behöver veta

Att köpa hus kan vara en dröm som blir sann, men dolda fel kan förvandla det till en mardröm. En dolda fel-försäkring hos Anticimex kan ge ekonomisk trygghet om något oväntat upptäcks efter köpet.

I den här artikeln går vi igenom vad försäkringen innebär, hur den skyddar dig och vad du behöver tänka på. Upptäck hur du kan säkra ditt nya hem med Anticimex.

Vad är en dolda fel-försäkring?

En dolda fel-försäkring täcker kostnader för reparation av dolda fel som upptäcks efter köp av en fastighet. Det är säljarens ansvar att informera om eventuella dolda fel, men försäkringen ger köparen extra skydd.

Definition av dolda fel

Dolda fel är problem i en fastighet som inte syns vid en vanlig besiktning och som köparen inte kunnat upptäcka vid köpet. Dessa fel kan vara allt från fukt i källaren till fel på elinstallationer som man inte ser förrän problemen blir akuta.

Ett doldt fel måste ha funnits i fastigheten redan vid överlåtelsen för att det ska räknas. Vanligtvis har säljaren ett ansvar att informera om kända brister, men trots noggrann kontroll kan vissa defekter vara svåra att upptäcka.

För att hantera risken med dolda fel kan både säljare och köpare vända sig till försäkringsbolag som Anticimex. De erbjuder säljaransvarsförsäkring som skyddar säljaren om köparen upptäcker ett dolt fel efter köpet.

Köparen kan även teckna en försäkring för att skydda sig mot oväntade kostnader relaterade till dolda fel i bostadsrätt eller hus. Med en sådan försäkring kan köparen få hjälp med skadeanmälan, bedömning av skadan, och eventuell sanering eller reparation som behövs.

Ansvar för säljare och köpare

När det gäller ansvar för säljare och köpare av en fastighet med dolda fel är det viktigt att båda parter förstår sina skyldigheter. Säljaren har ansvaret att informera köparen om eventuella dolda fel i fastigheten och kan vara ekonomiskt ansvarig om sådana fel upptäcks efter köpet.

Å andra sidan har köparen en skyldighet att undersöka fastigheten noggrant innan köpet för att minska risken för att missa eventuella fel. Det är därför viktigt att följa lagens krav och bestämmelser för att undvika tvister om dolda fel i framtiden.

Exempel på dolda fel i hus

Efter att ha förstått ansvaret för både säljare och köpare, låt oss nu titta på några exempel på dolda fel i hus. Här är några vanliga exempel:

 1. Fukt – eller vattenskador som inte har blivit upptäckta under inspektionen.
 2. Dolda strukturella skador, såsom problem med grunden eller taket.
 3. Obehandlade skadedjur som termiter eller mögelangrepp.
 4. Problem med elinstallationer eller rörledningar som inte har rapporterats.

Fördelar och villkor för Anticimex dolda fel-försäkring

Med Anticimex dolda fel-försäkring kan du få skydd mot kostsamma reparationer vid upptäckta dolda fel. Försäkringen täcker bland annat bedömning av skador och kostnaden för att åtgärda dem, och den gäller för både villor och fritidshus.

Skadeanmälan och bedömning

När du upptäcker ett dolt fel och vill göra en skadeanmälan under Anticimex dolda fel-försäkring, följ dessa steg:

 1. Kontakta försäkringsbolaget och lämna in en skadeanmälan så snart som möjligt efter att du upptäckt det dolda felet.
 2. Efter att skadeanmälan har lämnats in kommer försäkringsbolaget att bedöma omfattningen av det dolda felet och eventuella kostnader för reparation eller åtgärder.
 3. En inspektion kan utföras för att bedöma den faktiska skadan och dess påverkan på fastigheten.
 4. Baserat på bedömningen kommer försäkringsbolaget att avgöra hur de bäst kan hjälpa dig med reparationer eller andra åtgärder för att lösa problemet.
 5. Efter bedömningen kan kravprocessen starta, där ersättning för nödvändiga reparationer kan beviljas i enlighet med försäkringsvillkoren.

Kostnad för försäkringen

Försäkringen för dolda fel hos Anticimex har en flexibel prissättning beroende på egendomens värde och ålder. Kostnaden för försäkringen beräknas utifrån fastighetens typ och storlek, samt omfattningen av försäkringsskyddet.

Det finns också möjlighet att lägga till extra skydd för de fall där det kan finnas specifika risker eller behov utöver det grundläggande skyddet. Det är viktigt att välja rätt nivå av försäkringsskydd baserat på ens unika situation, och att kostnaden för försäkringen kan variera därefter.

Anticimex dolda fel-försäkring erbjuder en konkurrenskraftig prissättning som ger en omfattande täckning för osynliga defekter i fastigheten. Genom att erbjuda olika prisalternativ kan försäkringen anpassas för att passa olika budgetar och behov, vilket gör det möjligt för köpare och säljare att skydda sig mot oönskade överraskningar i framtiden.

Vilka objekt kan försäkras?

Anticimex dolda fel-försäkring täcker olika typer av fastigheter och byggnader. Här är de objekt som kan försäkras:

 1. En – eller tvåfamiljshus
 2. Flerfamiljshus och radhus
 3. Fritidshus och stugor
 4. Kommersiella fastigheter
 5. Bostadsrätter och kooperativ

Vanliga Frågor

1. Vad är Anticimex försäkring för dolda fel?

Anticimex försäkring för dolda fel är en typ av husförsäkring som skyddar dig som köpare mot kostnader för skador som inte syns vid tidpunkten för köpet av en villa eller annat boende.

2. När är det viktigt att ha en dolda fel försäkring?

Det är viktigt att ha en dolda fel försäkring om du köper en fastighet, eftersom den kan skydda dig om du upptäcker skador som inte var kända eller synliga i köpekontraktet och som faller under köpares ansvar enligt jordabalken.

3. Hur hjälper Anticimex försäkring dolda fel vid skadedjursbekämpning?

Om du finner skadedjur som ohyra i ditt nya hem kan Anticimex försäkring täcka kostnader för skadedjurskontroll och bekämpning, så du slipper betala för dessa problem själv.

4. Varför är det bra att ha en dolda fel försäkring?

Dolda fel försäkring är bra för att ge dig extra trygghet när du köper ett hus. Den hjälper till att täcka oförutsedda utgifter för reparationer av fel och skador som inte var uppenbara vid köpet.

5. Vad ska jag tänka på när jag tecknar en dolda fel försäkring hos Anticimex?

När du tecknar en dolda fel försäkring, se till att läsa igenom villkoren noggrant så du vet vad som täcks. Kontrollera även vilka typer av ohyra och skadedjur som ingår i skadedjursförsäkringen.

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om anticimex försäkring dolda fel – allt du behöver veta

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

 1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
 2. Vi lyssnar på dig
 3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
 4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
 5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.