Vad innebär en Anticimex dolda fel försäkring och hur skyddar den dig som säljare?

En Anticimex dolda fel försäkring är en särskild skyddsåtgärd som hjälper dig som säljare om det upptäcks problem med din fastighet efter försäljningen. Den täcker oväntade fel som inte kunnat upptäckas vid en vanlig besiktning, till exempel fel i konstruktionen eller skador orsakade av skadedjur.

Denna typ av försäkring erbjuder ett ekonomiskt skydd och trygghet genom att ta ansvar för kostnader som kan uppstå från dolda skador.

När du säljer din villa, bostadsrätt eller fritidshus kan det finnas dolda brister som varken du eller köparen varit medvetna om vid köptillfället. Anticimex dolda fel försäkring trädar i kraft om köparen hittar allvarliga fel som rör byggnadsfel eller skadedjursangrepp.

Försäkringen hanterar då skadeanmälan och ser till att de nödvändiga reparationerna genomförs utan att dra in dig i långdragna tvister. Detta ger både dig och köparen en mer trygg affär och minskar risken för framtida konflikter kring fastighetsköpet.

Hur skyddar den dig som säljare?

Anticimex dolda fel försäkring skyddar dig som säljare genom att minska ditt ansvar för eventuella dolda fel i fastigheten. Det kan inkludera konstruktionsfel, skadedjursbekämpning eller andra fel i byggnadskonstruktioner.

Ansvaret som säljare

Som säljare är det ditt ansvar att informera köparen om eventuella problem med fastigheten som du känner till. Detta inkluderar allt från konstruktionsfel till skador orsakade av heminsekter och skadedjur.

Om du inte berättar om dessa brister kan köparen komma tillbaka och kräva ersättning, och här spelar Anticimex dolda fel försäkring en viktig roll. Den skyddar dig mot oväntade krav efter fastighetsförsäljningen, vilket ger både trygghet och ekonomisk säkerhet.

Att teckna en försäkring mot dolda fel hjälper till att täcka kostnader som kan uppstå på grund av fel i byggnadskonstruktioner eller andra problem som varit svåra att upptäcka vid försäljningen.

Med en säljaransvarsförsäkring sätter du ett extra säkerhetsnät för dig själv samtidigt som du genom skadedjurskontroll och skadedjursprevention kan minska risken för framtida problem.

Det är ett smart drag som stärker din position och visar ansvarstagande gentemot både fastigheten och köparen.

Vad som kan klassas som dolt fel

Dolt fel kan röra skador eller brister som inte är synliga vid en vanlig besiktning. Det kan inkludera problem med konstruktion, VVS, el eller fukt. Skador orsakade av skadedjur som termiter eller murmeldjur kan också klassas som dolda fel.

Försäkringen täcker brister som har funnits en längre tid och som du som säljare inte kände till. Det kan vara svårt att upptäcka sådana fel utan en noggrann besiktning av en expert.

Bedömning av skada och försäkringens roll

Försäkringens roll är att ersätta säljaren för dolda fel som upptäcks av köparen, vilket innebär att skadan bedöms utifrån dess omfattning och hur den påverkar fastighetens värde.

Anticimex försäkring täcker skadegörelse som påverkar fastigheten, och bedömningen av skadan avgör försäkringens roll i att kompensera säljaren.

Skada bedöms utifrån dess inverkan på fastigheten och försäkringens roll är att säkerställa att säljaren får ekonomisk ersättning vid eventuella krav från köparen gällande dolda fel.

Vad krävs för att teckna försäkringen?

För att teckna en Anticimex dolda fel försäkring krävs det att du som säljare har ett intyg från Anticimex som visar att fastigheten är besiktigad och godkänd. Det är viktigt att notera att skador som redan är kända eller inte uppfyller vissa kriterier kan undantas från försäkringen.

Vad som inte täcks av försäkringen

Anticimex dolda fel försäkring täcker inte:

 1. Skador som är kända av säljaren innan försäljningen
 2. Skador som upptäckts av köparen före försäljningen
 3. Vanligt slitage och åldersrelaterade skador
 4. Skador orsakade av bristande underhåll eller vårdslöshet från säljarens sida
 5. Skador som beror på naturkatastrofer eller yttre påverkan

Undantag från försäkringen

Försäkringen täcker inte vanligt slitage på fastigheten.

 • Naturligt förekommande markproblem såsom jordbävningar eller jordskalv.
 • Fel som orsakas av bristfällig skötsel eller underlåtenhet att genomföra regelbunden underhåll.
 • Fel som uppstår på grund av otillåten användning eller ombyggnad av fastigheten utan tillstånd.

Kontakta Anticimex för din försäkring

Kontakta Anticimex för att teckna din dolda fel försäkring för olika bostäder, och skydda dig mot krav från köparen för en trygg husaffär.

Möjlighet att teckna försäkringen för olika bostäder

Du kan teckna Anticimex dolda fel försäkring för både villor och fritidshus. Försäkringen ger säljare ett omfattande skydd mot eventuella krav från köpare i händelse av dolda fel.

Med denna försäkring kan du känna dig trygg under hela husaffären utan att behöva oroa dig för potentiella ekonomiska konsekvenser.

Skydda dig mot krav från köparen

När du har tecknat Anticimex dolda fel försäkring kan du känna dig trygg om en köpare gör anspråk på grund av dolda fel efter försäljning. Försäkringen skyddar dig mot ekonomiskt ansvar och täcker kostnader för att åtgärda eventuella fel som upptäcks efter affären är avslutad.

Försäkra dig om en trygg husaffär.

För en trygg husaffär kan du försäkra dig med en Anticimex dolda fel försäkring. Denna försäkring ger dig som säljare skydd mot eventuella krav från köparen om dolda fel upptäcks efter att affären är avslutad.

Genom att teckna denna försäkring får du extra säkerhet i situationer där fel eller brister upptäcks efter försäljningen, vilket ger dig en mer trygg och säker affär.

Genom att ha en Anticimex dolda fel försäkring kan du försäkra dig om att du som säljare är skyddad mot ekonomiska anspråk från köparen om det skulle uppstå problem efter försäljningen av din villa eller fritidshus.

Vanliga Frågor

1. Vad är en Anticimex dolda fel försäkring för säljaren?

En Anticimex dolda fel försäkring skyddar dig som säljare av villa eller fritidshus om det upptäcks fel på fastigheten efter försäljningen.

2. Hur kan denna försäkring hjälpa mig som säljare?

Försäkringen kan skydda dig ekonomiskt ifall köparen hittar problem som inte var kända innan försäljningen och som inte heller kunde ha upptäckts vid en vanlig besiktning.

3. Behöver jag en dolda fel försäkring när jag säljer mitt hus?

Ja, det kan vara klokt att ha en dolda fel försäkring för att erbjuda både dig och köparen trygghet och för att undvika framtida kostnader för dolda problem.

4. Kan fastighetsmäklaren hjälpa mig att skaffa en Anticimex dolda fel försäkring?

Absolut, din fastighetsmäklare kan ge dig information och hjälpa dig att teckna en Anticimex dolda fel försäkring inför husförsäljningen.

(Vi reserverar oss för stavfel och/eller felskrivning. Varje klients ärende är unikt.)

Till sist om vad innebär en anticimex dolda fel försäkring och hur skyddar den dig som säljare?

Vasa Advokatbyrå hjälper gärna dig med allt från totalentreprenad, fastighetsrätt, avtalsrätt, dolda fel till att driva tvister. Så om du som privatperson eller ditt företag finns i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sollentuna, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Haninge, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Täby, Sundsvall, Luleå, Halmstad, Trelleborg, Lidingö, Kalmar, Växjö, Östersund, Falun, Skellefteå, Landskrona, Kristianstad, Tumba, Karlskrona, Uddevalla, Skövde, Varberg, Åkersberga, Märsta, Vallentuna, Nyköping, Lidköping, Lerum, Enköping, Alingsås, Ystad, Sandviken, Kungsbacka, Katrineholm, Nässjö, Strängnäs, Falkenberg, Ängelholm, Mariestad, Tranås, Motala, Vetlanda, Kiruna, Hässleholm eller Örnsköldsvik ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ärende.

Om oss – Vasa Advokatbyrå

Vasa Advokatbyrå är en välkänd advokatbyrå som har funnits sedan 2002. Vår ägare, tillika grundare, har varit advokat i mer än 20 år och har lång erfarenhet inom olika juridiska fält.

Utbildning och erfarenhet

Företagets ägare har en bakgrund som inkluderar en juridikexamen från Chicago Kent College of Law och två masterexamen inom internationell och finansiell rätt. Han har också arbetslivserfarenhet från tingsrätten mellan åren 1986-1989.

Specialområden

Vi på Vasa Advokatbyrå jobbar med många sorters juridiska frågor men är särskilt bra på ärenden som rör dolda fel, tvister och entreprenadrätt. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda professionell rådgivning och hjälp i dessa ärenden.

Sammanfattning

Med en solid utbildning, lång erfarenhet och en fokusering på specifika juridiska områden är Vasa Advokatbyrå ett pålitligt val för dig som söker expertis inom juridik. Vi har etablerat oss som en trovärdig partner för kunder som behöver hjälp med svåra juridiska frågor.

Relaterade artiklar

5 bra anledningar till att välja oss

Tillsammans med oss blir du starkare!

 1. Självklart kostar inte det inledande telefonsamtalet
 2. Vi lyssnar på dig
 3. Vi är specialister på bl.a. fastighetsrätt, försäkringsrätt, entreprenad och tvister
 4. Vasa Advokatbyrå har starka finanser och en trygg ansvarsförsäkring
 5. Vi kommer ge dig vår högsta prioritet och hjälpa dig i ditt ärende

Prata med oss idag

Självklart kostar första telefonsamtalet ingenting. Så skriv till oss så ringer vi upp dig så snart vi kan. Förbered dig så gott du kan med den information du har tillgänglig.